31 Temmuz 2015 Cuma

Photoshop Button Yapım Dersi - 01


Photoshop Buton 01

İlk dersimizde Adobe Photoshop Programı ile Buton Yapımına başlıyoruz.Ders içerisinde uyguladığımız effect - renk ayarlarını kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.Sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Adobe Photoshop CC
20 - 30 Dakika
Temel - Orta

Buton 01 adında 500 px 350 px boyutlarında aşağıdaki resimde belirtilen özelliklere sahip yeni bir dosya açıyoruz.


Şimdi background yani zemin yapımına başlayalım.
( Paint Bucket ) Boya aracını kullanarak zeminimizi renklendirelim ben #262626 renk kodlarını kullandım sizler isterseniz farklı bir renk kullanabilirsiniz.


Şimdi zeminimiz de kumlu bir effect oluşturmak için Filter/ Noise/Add Noise yolunu izleyerek aşağıdaki resimde bulunan effect ayarlarını uygulayalım.

Amount bölüm değerini azaltıp yükselterek effect özelliklerini inceleyiniz.


Şimdi butonumuzu yapmaya başlıyoruz.Yeni bir Layer ekleyelim ve Rectangular Marquee Aracını kullanarak istediğimiz boyutlarda bir diktörgen çiziyoruz.Paint Bucket ( Boya Kovası ) aracını kullanarak diktörgen şeklimizi renklendiriyoruz.Effect uygulayacağımız için dolgu rengi çok önemli değil ama ben gri tonlarda bir renk uyguladım.


Diktörtgen şeklimizden biraz daha ufak boyutta bir tane daha oluşturacağız.Bunun için dikdörtgen şeklimiz seçili haldeyken Select/Modify/Contract yolunu izliyoruz açılan penceredeki Contract By boyutunu 5 px yapalım ve Ok butonuna basalım.


Diktörgen şeklimiz biraz daha ufak boyutlarda seçili halde iken CTRL+C tuş kombinasyonu ile kopyalama yapıyor takibinde ise CTRL+V tuş kombinasyonunu kullanarak yapıştırıyoruz.Bu işlemi tamamladığımızda Layer 3 adında yeni bir layer eklendiğini göreceksiniz.


Tasarımlarınızda katmanlara isim vermeniz yararınıza olacaktır.
Layer 1 katmanına "Background"
Layer 2 katmanına "alt-buton"
Layer 3 katmanına "ust-buton" ismi verelim.
İsimlendirme işlemini tamamladıktan sonra alt-buton katmanının effect işlemlerine geçiyoruz.Aşağıdaki resimlerde bulunan effect ayarlarını uygulayalım.

        ALT-BUTON LAYER EFFECT AYARLARI

Alt-Buton Katmanımızın effect işlemlerini tamamladık.
Şimdi üst-buton katmanımızın effect işlemlerine başlıyoruz.Aşağıdaki resimlerde bulunan effect ayarlarını ust-buton katmanına uygulayalım.

        UST-BUTON LAYER EFFECT AYARLARI

Eğer bütün işlemleri doğru yaptıysanız butonumuzun tasarımını bitirmiş oluyoruz.
Type aracını kullanarak buton ismi yazalım ben butonumuza DERS V DERS ismini verdim yazı karakteri olarak Calibri fontunu, renk olarak beyaz rengi, effect olarak da Drop Shadow efect uyguladım.
Bir dersimizin hatta ilk dersimizin :) sonuna geldik hepinize mutlu yarınlar dilerim.

PSD Dosyasının linkini aşağıda veriyorum. Dosyayı indirebilir kaynak belirtmek suretiyle ücretsiz olarak dağıtabilir ve kullanabilirsiniz.


PSD Dosyasını İndir...


0 yorum :

Yorum Gönder